הטיפולים
שינוי דפוסי חשיבה
על מה את חושבת ?
מה עובר לך בראש ?
המחשבות שלך הם חלק ממנגנון יצירת החיים שלך.
כל אדם נושא בתוכו סיפור, בשפה המקצועית זה נקרא נרטיב. אותו סיפור נרכש בשנותיו הראשונות דרך מנגנוני הקליטה והלמידה של המוח האנושי ומעבר לסיפור הראשי, יש עוד המון סיפורים על עצמכם, על מערכות היחסים ותפיסת החיים, כל סיפור כולל בתוכו פסקאות, משפטים, אמונות תומכות, אמונות מגבילות.
דפוסי חשיבה הם מקבצי מחשבות שמופעלות בראשך באופן אוטומטי. יש כאלה שמתעוררות בעקבות טריגר, דבר שראית או שמעת, יש כאלה שהן חלק קבוע מרצף המחשבות היומיומי שלך.
מידי פעם יוצא לי להקביל את דפוסי החשיבה המעכבים לדיסקים ישנים, שרוטים שזרוקים ברכב, כאלה שנשמעים באופן רנדומלי בצ'יינגר הדיסקים שהוא המוח שלך ומעוררים בך רגשות לא פשוטים.
מהו הסיפור שלך ?
עד כמה המחשבות שלך מקדמות אותך ?
עד כמה המחשבות של מעכבות אותך ?
עבודה פרטנית על דפוסי החשיבה שלך תעשה לך סדר בראש, זוהי עבודה ממוקדת בה נאתר את הדפוסים, נתבונן בהם, נלמד אותם.
את תקבלי כלים לנהל נכון את דפוסי החשיבה שלך
ועוגנים שיאפשרו לך להשתמש במוח שלך כדי לנהל את חייך בניגוד למצב שבו את מנוהלת על ידי מחשבותייך.
טיפול רגשי לנשים
עולם הרגש הוא כמו אוקיינוס. אלמנט במים הוא זה שנבחר לתאר אותו בכל התרבויות העתיקות.
כבני אדם אין אדם שאינו חווה את כל מנעד הרגשות האנושיים, ללא קשר למין, גיל, מקצוע, סטטוס כלכלי או זוגי. כולנו חווים רגשות ותחושות בעוצמות שונות שמחה, עצב, יאוש, תסכול, שנאה, אהבה.
מה סוער בעולם הרגש שלך ?
יש שאומרים שבתוך עולם הרגש גלום קול הנשמה. האם עולם הרגש שלך מנהל אותך ? האם הוא מניע אותך או גורם לך להמנע ?
לכל אדם יש מעגל רגשי משלו, ובתוך המעגל ישנם גם רגשות לא פשוטים לעיתים אף כאלה שקשים מלמכיל. אילו רגשות קשה לך להכיל ?
רגשות שאינם בתנועה, גם הם, בדומה למחשבות, חוזרים על עצמם כמו תקליט שבור, רגשות אלה הם כמו מים עומדים, מים עומדים הופכים עכורים.
הקושי להניע את הרגשות הקשים מגיע לעיתים מתוך הפחד להרגיש אותם, או הפחד שהם מעוררים, בנוסף, לא פעם אני פוגשת בקליניקה את הרצון שהרגש יחלוף כמה שיותר מהר- זהו המנגנון שיוצר את דפוס ההדחקה. לעיתים אני פוגשת את הנטיה לשקוע עמוק מידי, לצלול אל תוך בורות הרגש, דפוס רגשי שיוצר לא פעם עצירה של רצף החיים הטבעי.
הרגשות הקשים הם הרגשות המכוונים אותנו.
חשוב מאד ללמוד לעבוד איתם, להיות קשובים ללחשים שלהם, לדעת כיצד להכיל אותם במלואם ולאפשר לתנועה מיטיבה להתקיים.
במפגש איתי אלמד אותך כיצד נכון לך לפגוש את עצמך במצבים בהם הרגשות סוערים בך, אתן לך כלים פשוטים להתמודדות מיטיבה עם הרגשות הקשים ואראה לך את הדרך לעדן את מעגל הרגשות האישי שלך במסגרת המפגש עם מצבי חיים שיתעוררו בתקופת המפגשים שלנו נתרגל התנהלות מיטיבה ההולמת את נגינתם הייחודית של מיתרי הרגש שלך.
ליווי תהליכי פרידה וגירושין
פרידה זה כואב. כאב הפרידה הוא כאב שמקפל אותך פנימה אל תוך עצמך, מחשיך את האור שסביבך וזורק אותך אחורה אל העבר, אל מה שהיה, הקולות הפנימיים מערבבים את העבר בהווה, בדמיון...רק מי שעבר פרידה כואבת יכול באמת להבין מה רב כוחה של פרידה.
גירושין הוא תהליך פרידה שלרוב מלווה בפירוק בית, שבר בתוך המשפחה, משבר אמון, זוג שאהבו לעיתים הופכים להיות אויבים שנלחמים זה בזה, פוגעים זה בזה, ללא רחם, מעל לראשם הקטנטן של הילדים.
מדובר בתהליכים שבהם יש צורך בתמיכה נרחבת.
מדובר בתקופה שבה הנפש לעיתים שבורה לאלפי רסיסים שאף אחד לא ממש יודע מאיפה ואיך להתחיל לאסוף.
אני זוכרת את הפרידה שלי מאבי ילדיי, זו הייתה התקופה הכי קשה בחיי. אני זוכרת שבשלב כלשהו הבנתי שאני צריכה לגייס את כל המשאבים האפשריים בכדי לצלוח אותה וצלחתי. גם אני ואבי ילדיי הפכנו מאוהבים לאויבים אך למרות כל זאת לאחר זמן מה מצאנו את שביל החברות וההכרה במשפחה שלנצח נשאר ונהיה. אבי ילדיי ומשפחתו הם משפחתי, לא רק בחגים אלא גם באתגרים, בשמחות הקטנות ואני מודה על כך.
אני מלווה נשים וגברים, ביחד וכל אחד לחוד
שנמצאים תחת פרידה וגירושין. לעיתים עוד כשהמחשבה נמצאת בראש ועוד לא מעיזים לאמר אותה לבן או בת הזוג, לעיתים בשיא התקופה ולעיתים אחריה. ליוותי נשים וגברים לכל אורך התהליך ובכל שלב, זה דרש ממני לא פעם, להיות זמינה גם מעבר לשעת הפגישה הקבועה, רגע לפני שיוצאים מהבית, רגע לפני דיון בבית משפט, אני יודעת מה רב כוחן של מילים מחזקות ברגעים אלה ומאפשרת זאת לקהל לקוחותי בשעת הצורך.
בתקופת פרידה או גירושין אני עובדת על החזרה אל העצמי העצמאי, ההכרה בעוצמת האינדיוידואל, החזרת האמון בעצמי, פירוק הכעסים והחומות שהתבצרו, כמובן שבסופו של התהליך למרות שלא פעם מסרבים להכיר בזאת, המטרה היא לעשות שלום, שלום פנימי וחיצוני כאחד.
הורות
אף אחד לא לימד אותנו להיות הורים. חלק נכבד למדנו מההורים שלנו, דור אחר, זמן אחר.
ההורות, כבר מהרגע בו נזרע זרע ברחמה של האישה, מפגישה אותנו עם עצמנו, עם הפחדים, עם השאיפות, עם הכמיהות ומביאה איתה אתגרים משמעותיים מאד.
להיות הורים משמעו הקרבה, אחריות והתמסרות, זאת בתוך עולם שדורש מאיתנו להיות כל יכולים.
המפגש עם כל ילד, בעל טמפרמנט מולד משלו, מציב מול ההורה מראה, ההורה פוגש את עצמו שמח, מתרגש, גאה, מבולבל, מתוסכל, עצבני, חסר אונים.
0-7 אלו השנים בהם הילד הוא ספוג. אלה שנים ברובן הילד עדיין תלותי וההורה אמור לספר את מירב צרכיו באופן שוטף ותובעני. השנים הללו הם שנים קריטיות ומה שנזרע בהן נקצר בשנות גיל ההתבגרות.
הדרכת ההורים בשני חלקים אלה שונה.
אני ממליצה לכל הורה, באשר הוא, להגיע למספר פגישות הדרכת הורים בגיל מוקדם ככל האפשר בכדי לקבל כלים ולדייק את התקשורת שלו עם ילדו.
מנסיון אציין, שהדרכת הורים עוברת דרך ההורה ומאפשרת גם לו מנוף להתפתחות ברמה האישית.
החל מגיל שבע ועד שלהי גיל ההתבגרות ההתנהלות עם הילד שונה, זאת בעיקר בגלל שעצמאותו של הילד נרקמת, וכאן ניתן כבר לראות דפוסים שמתקבעים, דפוסי חשיבה , התנהגות ורגש. בשלב זה יחסי התלות מופחתים, היחסים מתבססים על תקשורת וכאן לא פעם מתחילים להרגיש ניצוצות של קצרים בתקשורת שעשויים להוביל לויכוחים ומריבות שמרחיקים את ההורה מהילד.
בגיל ההתבגרות הקשר עם המתבגר חשוב ומהותי. זהו גיל אשר האופן טבעי מעורר אצל המתבגר צורך בהתנתקות ומעבר לעצמאות, יחד עם זאת ישנה עצמאות שבאה בתוך קשר טוב ותקשורת מקרבת וישנה עצמאות שמגיעה עם בריחה וניתוק, מזו נרצה להמנע.
ככל שהדרכה וליווי הורה באופן מקצועי מגיעה בגיל מוקדם יותר כך ייטב. ככל שהורה משכיל להגיע ללמוד עוד לפני איזו רגרסיה או משבר גדול, כך ייטב.
אמא - כל דבר שאת אומרת לילד/ה שלך בגיל צעיר, היא תאמר לעצמה בבגרותה.
אבא - איזה מודל התקשרות אתה בוחר להיות עבור ילדך, והאם אתה בכלל בוחר או שאתה על אוטומט ?
הורים, עד כמה המסרים שאתם מעבירים אל ילדכם אחידים ? איזו תקשורת יש בינכם ממנה לילד לומד דרך תצפית ? עד כמה אתם ערים ומודעות להיותכם מודל לחיקוי 24 שעות ביממה ? כמה זמן איכות של שיח מיטיב ואיכותי אתם מקיימים זה עם זה ועם ילדכם ?
אני בעצמי אמא לשני ילדים. ביתי הבכורה כיום בת 13 ובני בן 11. מעבר ללימודי התואר השני בייעוץ חינוכי והעבודה עם בתי הספר, למדתי בביתי, מחוויות היומיום, האתגרים, כמו שאומרים למדתי גם דרך הרגליים. כשאני מתבוננת בילדי אני מרגישה תחושת נחת עמוקה ובכל פעם שאני מצליחה דרך מפגשי ההדרכה להביא הורה אל המקום הזה, אני יודעת שהגעתי ליעד.